søndag 4. mai 2014

Wauer senket Rømskog

I årets første store lokaloppfjør i Aurskog-Høland slo AFSk Rømskog/Setskog 3-2. Kampens store spiller var Kenneth Wauer som scoret to mål for grønntrøyene, foran hele 300 tilskuere.

Kenneth Wauer koste seg mot R/S. Nå har han begynt å score mål også. (Foto:Espen Bråthen)

Allerede etter seks minutter headet Wauer inn ledermålet bak Håkon Berger i Rømskog/Setskogs mål. Det tok cirka 0,5 sekund før halve sidelinjen ropte til undertegnede at Wauer ikke var målfarlig nei. Her er hvorfor ropene kom. Man må tåle å få noen tilbakemeldinger når man først pusler med en blogg. Moro at tydeligvis så mange leser, og får det med seg, også. Tilbake til det som er viktig - lokaloppgjør og lokalfotball.

300 på kamp
Oppgjøret hadde blitt godt profilert i både lokalavis, denne bloggen og på Facebook. Publikum viste sin besøkelsestid og det dukket opp 300 tilskuere på Aurskog. Det er utrolig gøy, og ikke minst veldig viktig for lokalfotballen. Det var flere kjente der som det er lenge siden har vært på kamp. Det gir lagene, spillerne og de rundt klubbene en ekstra giv. Det var faktisk kø ut av stadion på Aurskog. Det er lenge siden!

Kenneth Wauer ja. Han er en kreativ midtbanespiller, som er teknisk god og faktisk god på hodet til tross for at han ikke ruver høyt i terrenget. Gutten har en god timing - i det meste han gjør. Nå er han mye bedre trent og bevegelsen hans er nesten som i gamledager. Han er fortsatt ikke godt nok trent, fordi han forsvant utover i andre omgangen.

- Det var deilig. Etter å ha brent mange sjanser de siste kampene så er det utrolig godt at det løsnet. Et godt tilsvar til børsen din, sa Wauer etter kampen til meg.

Finte her og finte der, og så bort med tre Rømskog-spillere, tenkte Wauer. (Foto: Espen Bråthen)

AFSK var gode i presset
Etter ledermålet kom styrte AFSK kampen. Eller styrte og styrte. AFSK gikk ut med laget liggende lavt. Da Rømskog/Setskog passerte midtlinjen hogg AFSKs midtbane til og presset gultrøyene knallhardt, og det til 20 i stil. Skauingene ble helt satt ut, og det tok 30 minutter før de våknet. Bevegelsen hos bortelaget var altfor dårlig fremover på banen, så pasningsvinklene ble for dårlige. Når AFSK setter inn det tøffe presset er pasningsvinkler og bevegelse alfa omega. Det å tørre å spille ballen frem og tilbake i det bakerste leddet er også et middel, fordi da må AFSK høyere på banen. Rømskog/Setskog begynte dermed å slå langt. AFSKs gode stoppere kledde av Sægrov i samtlige minutter han var på banen.

AFSK startet i en 4-5-1 med Christian "Kula" Sørevik defensivt på midten, og foran seg hadde han fem midtbanespillere. AFSK spilte altså uten en rein spiss. Amir Abbas var den "falske nieren" som lå på topp. Moen, Wauer, Bystrøm Lie og Berg lå tett og smarbeidet godt i presset. Dermed hadde de to firere som lå kompakt og ga nesten ikke bort rom til bortelaget.

Etter tretti minutter kom R/S mer med i kampen. En av årsakene var at Robert Holmedahl kom inn for Marius Heggedal. Marius slo skulderen ut av ledd, og ble sendt på legevakta. De satte skulderen på plass. Heldigvis for Marius som har hatt noen stygge skader de siste årene.
Med Robert, som er en mer ballsikker spiller, begynte de å finne tilbake til seg sjøl. AFSK hadde løpt seg litt slitne, så nå var det mer rom. Både Jøran Sandby og Olaf Kind hadde muligheten til å score.

Rømskog styrte andreomgangen
Andre omgang foregikk stort sett som avslutningen før pause. Rømskog/Setskog trillet ball, og AFSK lå lavt og prøvde å kontre. Til slutt ble AFSK liggende for lavt, og Rømskog begynte å produsere store sjanser. Midtveis i omgangen fikk bortelaget en rett i fleisen da Joar Akselsen dytta inn en ball etter en corner. Tre mål på midtstopperen som ikke husker sist han scoret for AFSK, før forrige serierunde.

Joar Akselsen har akkurat sendt AFSK opp i en 2-0-ledelsen. (Foto: Espen Bråthen)

Ti minutter før slutt smalt det på Aursmoen. Først reduserte André Sandby. Han mottok et innlegg og dempet ballen, og fintet bort Thomas Lerdahl i samme bevegelse, før han dunket ballen bak Larsen. Det lyste innsats og vilje i øynene til bortelaget. Like etterpå forvsant gnisten litt da Kenneth Bergersen rotet bort ballen som bakerste mann, og dagens mann Kenneth Wauer scoret sitt andre mål.

André Sandby banker inn 1-2-målet mellom beina til Kristiansen. (Foto: Espen Bråthen)

Men, vi alle veit at skauingene aldri gir seg. Like før full tid dundret Jøran Sandby inn et frispark. 3-2 og fortsatt 4-5 minutter igjen. Alle Rømskog/Setskogs supportere trodde utligningen var i boks da Helbostads skudd smalt forbi Larsen i AFSK-målet. Dessverre for bortelaget stod stolpen i veien, og dermed kunne AFSK juble for tre viktige poeng.

- Vi hadde fortjent poeng. Vi styrer de siste 60 minuttene, og det er bra på bortebane, sier R/Ss trener Ole Robert Søbye.

AFSK hadde en klar kampplan, og det var å ødelegge rommene til bortelaget. De parkerte vel ikke bussen, som er så populært om dagen, men de ble nesten straffet for at laget ble liggende altofr lavt i 2. omgang. Om det er slik man skal gå ut på hjemmebane, foran 300 publikummere, er mer usikkert. Uansett hvor kynisk det er så ga det grønntrøyene tre viktige poeng.

Det var ingenting å si på innsatsen til Jøran Sandby mot AFSK. (Foto: Espen Bråthen)

Børs eller ikke børs
Det å lage en børs etter kampen klarer jeg rett og slett ikke. Det blir for mye å ha kontroll på, ettersom jeg ser mye av kampen gjennom kameralinsa. Jeg gjør istedet et forsøk på å kåre de tre beste spillerne på hvert lag, med en begrunnelse.

AFSK:
1. Kristian Wauer - banens klart beste. 1. omgangen eier han. Scorer to mål, og står for mye av det kreative hos et defensivt hjemmelag.
2. Simen Kristiansen - har en god tendens til å stå der ballen faller ned. Kriger og kjemper for sitt AFSK hele kampen. En herlig spillertype.
3. Christian Sørevik - når AFSK trenger det mest så står "Kula" frem. Pasningssikker og god i presset.

Rømskog/Setskog:
1. Edvin Øygard - overskygger faktisk stopperpartner Kind i denne kampen. Vinner dueller, er trygg med ballen og gir juling.
2. Jøran Sandby - har et herlig venstrebein, og får etterhvert brukt det på en god måte. I 2. omgangen plager han AFSKs forsvar gang på gang.
3. Olaf Kind - er vel egentlig alltid blant de tre beste på R/S. Tøff i dueller, men er litt for upresis i dag til å få 1.-plassen. Burde scoret.

AFSK – Rømskog/Setskog 3-2 (1-0)

Mål: 1-0 Kenneth Wauer (6), 2-0 Joar Akselsen (70), 2-1 André Sandby (82), 3-1 Kenneth Wauer (86), 3-2 Jøran Sandby (89). Gule kort: Amir Abbas, Joakim Berg og Magnus Moen, AFSK.

AFSKs lag: Morten Larsen, Thomas Lerdahl (Daniel Berg i åtte min), Simen Kristiansen, Joar Akselsen, Stian Røisgaard, Joakim Berg, Magnus Bystrøm Lie, Christian Sørevik, Kenneth Wauer, Magnus Moen (Dag Værvågen i 17 min), Amir Abbas (Christian Holth i 26 min)

Rømskog/Setskogs lag: Håkon Berger, Christian Helbostad, Olaf Kind, Edvin Øygard, Stian Flies, Ole Robert Søbye, Marius Heggedal (Robert Holmedahl i 48 min (Kristoffer Fagersan i 21 min)), André Sandby, Kenneth Bergersen, Jøran Sandby, Øyvind Sægrov (Eskild Malnes i åtte min)