onsdag 4. juni 2014

Flisbyen tok sitt første poeng mot AFSK

Flisbyen tok årets første poeng i 4. divisjon borte mot AFSK. I en dårlig fotballkamp på Aursmoen kunstgress burde hjemmelaget tatt alle tre poengene.

Thomas Lerdahl fyrer av. Halfdan Roth gjør en stor redning hundredelet senere. (Foto: Espen Bråthen)

Flisbyen kom til Aurskog med 0 poeng, og de reiste med det aller første. Hjemmelaget var veldig snille mot bortelaget i starten av kampen. De la seg lavt mot bunnlaget i 4. divisjon, og presset når hvittrøyene nærmet seg midtstreken. Det var en merkelig avgjørelse fra AFSKs trenere. Forsvaret til Flisbyen er temposvakt og noen av de er dårlig trent. En ting de er gode til er å slå pasninger og trille ball, og det fikk de lov til. Den beste måten å bryte ned et slikt forsvar er hardt press for å stresse de. Da blir de unøyaktige og til slutt veldig slitne. Nå koste de seg i første omgang. AFSK prøvde å presse høyere en periode i midten av omgangen, men det var bare 2-3 mann i press. Resten lå for lavt. Det ga både Patrik Stensrud og Robin Vaagan mye rom.
Patrik Stensrud scoret 0-1-målet

Flisbyen hadde god kontroll, og like før pause tok de ledelsen. Anders Thomassen fikk veldig god tid og slo, totalt upresset, en herlig ball over forsvaret til AFSK. Der løp Patrik Stensrud igjennom, og han lobbet over Morten Larsen i AFSKs mål. Her burde også AFSKs midtstoppere senket seg tidligere da de så at det ikke var press på ballfører. Like etter scoringen blåste dommer Marius Bye av omgangen.

AFSK presset høyere
Da Bye blåste for andre omgang flyttet AFSK laget sitt høyere. De skaper sin første store sjanse sju minutter ut i omgangen på grunn av et dårlig innlegg. Patrik Andreassens innlegg dalte ned i stolpen bak Halfdan Roth, men den gikk ut i feltet igjen. Tre minutter senere avklares en corner. Ballen faller ned i beina på Joakim Berg. Han presses med får avsluttet. Ballen treffer en Flisbyen-spiller og Halfdan Roth er utspilt og utligningen er et faktum.

AFSK-jubel av Andreassen og Akselsen
AFSK får en vitamininnsprøyting og nå oppfører de seg som de burde ved kampstart. Offensive og med entusiasme. Sju minutter før slutt burde AFSK ha tatt ledelsen. Først er det Thomas Lerdahl som drar seg forbi Thomassen. Han kliner til, men Halfdan Roth gjør en strålende redning. Like etter fyrer Joakim Berg til fra 20 meter. Ballen er på vei mot hjørnet, men Roth reager raskt og får så vidt slått ballen ut. Herlig keeperspill av Roth.

Både AFSK og Flisbyen burde avgjort
Like før slutt ser hjemmesupporterne ballen i mål. Etter nok en dødball vinner kaptein Simen Kristiansen en hodeduell. Ballen seiler mot målet, men ballen treffer tverrliggeren. Så nærme for hjemmelaget. På overtid burde Flisbyen ha avgjort kampen. Stensrud vinner en løpeduell med Akselsen, og han kommer alene med keeper. Larsen kommer raskt ut, og Stensrud avslutter meget svakt, så Larsen får reddet.

Vaagan og Berg var banens to beste spillere.

Best på banen var Joakim Berg og Robin Vaagan. De var på et høyere nivå enn de andre spillerne. Pluss i boka til Mattis Haug i sin debut for AFSK. Den løpsvillige spilleren jobbet hardt i kveld. Stensrud viser også i perioder at han er en topp 4. divisjonsspiller.