11. Åkrene 3 poeng
12. Flisbyen 1 poeng (kun en kamp)
13. Sørumsand 1 poeng
14. Rømskog+ 0 poeng.

Kommentar: Gjelleråsen fortsetter å kjøre på, og nå er de en av lagene som kan rykke opp. De har ryddet litt opp i all klaging på dommere, motspillere og medspillere - til en viss grad. Det er blitt bedre, men kan fortsatt bli mye bedre. De har unge og raske spillere, og de spiller en moderne fotball. Spennende gjeng dette her. AHFK var her midt i den gode perioden sin, etter dette har de tapt en (runde 11) og spilt uavgjort mot GIF (runde 10). Verst går det for SIF og Rømskog som sliter i formtabellen. Nå vant vitterlig SIF mot EIF i runde 10, og vi får håpe rødtrøyene tar med seg det videre. For stakkars Rømskog/Setskog går det verre. Nå har de tre strake tap (fire hvis vi regner med runde 10), og de er i fritt fall. Problemet nå er det defensive, fordi de slapp inn 11 mål på disse tre kampene. Nok en gang så er det keeperne som er det store spørsmåltegnet.

Statistikk for serierundene 7, 8 og 9:

Det er nå spilt 61 kamper (to kamper gjenstår). Av de er det 29 hjemmeseire, 11 uavgjort og 21 borteseire. Det er scoret 280 mål som gir et målsnitt på 4,59 mål per kamp. 11 av de er scoret på straffe. 129 mål er scoret i første omgang og det er scoret 151 i andre omgang.

Rune Løbersli og Tom Kenneth Sandvold har dømt åtte kamper hver seg. Løbersli har delt ut 27 gule og to røde, men Sandvold har delt ut 14 gule og ett rødt kort.

Det er fire resultatet som er mest spilt er; 1-0, 3-0, 3-1 og 3-2. Disse resultatene er spilt fire ganger hver seg.

Anders Grøndahl med brasse i eget felt. Det gikk bra det også. (Foto: Espen Bråthen)

Toppscorer:

1. Anders Fagerhus, Åkrene 10 mål
2. Lars-Petter Østengen, AHFK 10 mål
3. Andreas Eriksen, Skjetten 8 mål

Soltvedt, Iversen og Kordahl har sju mål hver seg.

Tilskuertallet hittils er på 3992. Det gir et snitt på 66 tilskuere.

Mine tanker om årets serie:

Skjetten leder serien, som forventet, etter ni serierunder. Men, de leder ikke like overbevisende som mange hadde trodd. Det første tapet kom mot Kløfta i serierunde 8, og det var helt greit.Overraskende nok er GIF på andreplass. Det unge laget har spilt en meget god fotball, og de er med i opprykksstriden nå. Like bak kjemper EIF og AHFK, og de henger med der oppe nå. Skårer har virkelig fått fart på sakene, og ballen. Med seier i hengekampen er de likt med EIF på tredjeplass.

Etter sin gode start sliter R/S om dagen. Målene renner inn bakover, og flere av målene er dessverre tabber av keeperne Berger og Lunde. De er altofor ustabile, og dessverre for de er det lenge mellom høydepunktene om dagen. AFSK fortsetter med sin defensive spillestil, og de blir straffet for det. De har dessverre heller ingen goalgetter foran mål, og da blir det vanskelig. Begge de lokale lagene nærmer seg faretruende nedrykksstreken ettersom ET 2 og Skedsmo 2 har begynt å plukke poeng.

Sesongens lag hittils: Gjelleråsen
Sesongen spiller hittils: Lars-Petter Østengen og Anders Fagerhus

Kim Schöne og Henrik Jensen i duell.
Sesongens skuffelse: Alle skadene i divisjonen. De fleste lagene klager på mange skader, og noen lag gjør det med rette. Flere viktige spillere har fått alvorlige skader; Fagerhus - korsbånd, Svardahl - menisk, Kind - leddbånd, Bjørnstad - brudd, Wahl - brudd, og slik går no dagan. Disse skadene har stort sett vært smeller og er vanskelige å gjøre noe med. En ting dommerne kan gjøre er å slå ned på slike taklinger vi har sett denne sesongen. Man må ta vare på spillerne, og ikke la slikt skli ut.

Et annet spørsmål er om lagene trener riktig. Jeg kan ikke dokumentere noe som helst, men man begynner å grunne når det dukker opp flere nye skader hver eneste uke.

PS! Serierunde 10 kommer jeg til å skrive om i løpet av torsdagen.

Hva syns du om årets sesong hittils? Hvem har imponert deg? Hvem har skuffet deg?