tirsdag 3. juni 2014

Snuoperasjon av Åkrene, og AHFK fosser videre

Rømskog/Setskog så ut som en sikker vinner etter 60 minutter spill på Åkrene Arena. En taktisk vri, og 30 minutter senere, stod det 4-3 til hjemmelaget. AHFK vant greit mot Eidsvold Turn 2 med 2-0.

Ørjan Onarheim setter inn vinnermålet mot Rømskog/Setskog. (Foto: Espen Bråthen)

På et solfylt Åkrene Arena, med en grøn og fin gressmatte, møtte nyopprykkede R/S Åkrene til dyst. Bortelaget gikk friskt og freidig ut i en 4-3-3-formasjon, og presset hjemmelaget høyt. Åkrene klarte å spille seg ut de første 10-15 minuttene, men etter det tok skauingene over. Før bortelaget tok over scoret Åkrene etter seks minutter ved Thomas Christsensen. Skuddet var hardt, men keeper Cato Lunde burde tatt skuddet som gikk midt i mål.

Som sagt, så tok bortelaget over. De straffet Åkrene tre ganger på 20 minutter.

* 17 min: Åkrene mister ballen på vei fremover. Kenneth Bergersen tar med seg ballen og legger inn til høyreback Eskild Malnes. Han runder Simen Bakke, og utligner.

* 30 min: Thomas Persson bestemmer seg for å drible som bakerste mann. Det skulle han ikke gjort. André Sandby snapper ballen, og han spiller fri Bergersen. Han vipper ballen over Bakke. 1-2

*37 min: Gavepakkene fortsetter. Storebror Sandby vinner ballen ved sidelinjen på cirka 16 meter. En liten Redondo-finte, ballen går mellom bena på Anders Grøndahl, og André plasser ballen i hjørnet med venstra. Suveren scoring. 1-3

- Vi henger jo ikke med. Det er ikke noe trøkk, sa Åkrenes Patrick Ween i pausen.

Kenneth Bergersen vipper nydelig inn 2-1-målet ti bortelaget. (Foto: Espen Bråthen)

Åkrene våkner
Etter at jeg hadde fått ladet opp kamera i pausen, så hadde også Åkrene ladet godt opp i pausen. Pål Solhaugen hadde derimot tent opp litt for mye. Han har var heldig at han ikke ble utvist etter 56 minutter. Det var en stygg hevnaksjon fra midtbanespilleren, men merkelig nok fikk han bare gult kort. Dommerne er nødt til å slå ned hardere på slike taklinger, fordi der kunne det fort ha blitt en alvorlig skade. Jeg må ellers si at dommer Tom Harald Pedersen dømte en meget god kamp.

Åkrene la om til 3-4-3 og de lempet mye langt. Etter 71 minutter gjorde Thomas Persson opp for seg etter feilen i første omgang. Han vinner ballen på 30 meter tar fem steg og dunker ballen i mål bak Cato Lunde. Åkrene er med i kampen igjen, og de får virkelig blod på tann - som det heter. Rømskog/Setskog kunne ha økt til 4-2 noen minutter senere, men assistendommeren vinket av for offside da André Sandby var alene med keeper. Bortelaget ropte ut sin fortvilelse, fordi de mente det var feil. Olaf Kinds krykker fikk seg en skikkelig smell, så det var skakke etter kampen. Hjemmelaget mente at dommeren gjorde korrekt. Fra min vinkel er det klin umulig å se hva som var riktig.

Noen minutter senere utligner Åkrene. Et langt innkast fra innbytter Andreas Kjelsås finner til slutt André Schelander som tøfler ballen i mål. Veldig svakt av bortelaget at de ikke klarer å få den unna. Åkrene har presset bortelaget veldig lavt og de fortsetter kjøret. Tre minutter før slutt faller avgjørelsen. Anders Grøndah slår inn. Andreas Lund er umarkert på bakerste stolpen og header inn til Ørjan Onarheim. Han har en lett oppgave med å sette ballen i mål. Dermed vinner Åkrene. Noe ufortjent, men de ville mest når det gjaldt som mest.
Espen Killi var banens beste spiller.

Rømskog løftet seg i denne kampen, etter to svake kamper. Aller best på bortelaget var Marius Heggedal og Espen Killi. Spesielt sistnevnte var god i sitt comeback. Han ble sliten på slutten, men det er ikke hans sin feil at de tapte. På hjemmlaget ble Thomas Christensen kåret til hjemmelagets beste spiller, og det er greit nok. Ingen spillere imponerte nevneverdig, men dette ble til slutt en lagseier.

AHFK i draget
AHFK tok med seg alle tre poengene fra Eidsvold kunstgress mot Eidsvold Turn 2. Det var ikke en strålende kamp, men de scoret de nødvendige målene, og var solide bakover.

- Eidsvold Turn 2 presset oss høyt, og hadde et par sjanser i 1. omgang. I andre omgang produserer de lite. Vi vinner fortjent på en dårlig dag, sa AHFKs trener Bengt Krogstad.

1-0-målet scoret Henrik Jensen, og det var fortjent etter at han la ned veldig mye godt arbeid i kampen. Lars-Petter Østengen og Martin Vestreng kjempet til seg ballen, og den endte opp hos Jensen som satte ballen i mål. På overtid fastsatte storscorer Lars-Petter Østengen resultatet med sin 2-0-scoring. Vegard Aaserud skøyt i stolpen, og Østengen satte inn returen.

Nevnte Jensen var AHFKs beste spiller i kampen. I tillegg stod Ahmed Jouini en god kamp i mål.

Gjelleråsen kjører på
Grønntrøyene fra Gjelleråsen fortsetter sin gode start i 4. divisjon. De slo Raumnes & Årnes med 3-0 i kveld, og er nå på andreplass. De er kun poenget bak serieleder Skjetten.Thomas Normann X 2 og Arib Maazouzi scoret målene.

På Skjetten kunstgress holdt Skårer lekestue med Skedsmo 2 i beste Vibeke Sæther-stil. Det endte til slutt 8-2 for hjemmelaget.

På idrettsparken i Sørumsand endte det til slutt 4-4 mellom Sørumsand og Kløfta, etter at Mats Weinholdt reddet hjemmelaget med en straffescoring like før slutt. Begge lagene sklir sakte men sikkert ned mot nedrykkstreken nå.

AFSK møter Flisbyen
På onsdag avsluttes den niende serierunden på Aursmoen kunstgress. AFSK tar i mot bunnlaget Flisbyen. Nå er Christian Sørevik tilbake fra karantene, så hjemmelaget kan stille tilnærmet fullt lag. Det er ingen andre kamper i 4. divisjon den kvelden, så det er bare å møte opp. Kafeterian er en av de beste på romerike, så det er alltids noe godt å bite i også. Om det blir topp fotball-underholdning er mer usikkert. AFSK har blitt veldig defensive den siste tiden, og Flisbyen har ikke flyt om dagen. Kan AFSK løpe i senk Flisbyen, eller kan bortelaget få trua på egne ferdigheter igjen og spille ut hjemmelaget? Ta turen!

Thomas Christensen banket inn 1-0 til hjemmelaget. (Foto: Espen Bråthen)