torsdag 21. august 2014

Suverene Sægrov senket AFSK

Øyvind Sægrov banket inn sitt sjette mål på to kamper for Rømskog/Setskog i lokaloppgjøret mot AFSK. Hjemmelaget vant hele 5-0 på Setskog stadion.

Øyvind Sægrov dunker her inn 2-0-målet. (Foto: Espen Bråthen )
Torsdag kveld spilte hele 4. divisjon kamp, og det var mye moro rundt omkring på Romerike. De som fikk mest valuta for pengene var nok hjemmesupporterne på Setskog. De fikk se laget sitt slå storebror AFSK ned i støvlene. Best av alle var tremålscorer Øyvind Sægrov. Med tre mål mot Skedsmo 2 i forrige runde har vestlendingen seks mål på to kamper. Det er imponerende.

Livedekning fra kampen

AFSK fikk første store sjanse
Kampen startet tålig jevnt. AFSK hadde en klar kampplan, og det var å slå langt opp på store Daniel Ekeberg. I en 4-3-3-formasjon så var det et merkelig valg. Når oppspillet kom var AFSK spillere altfor langt unna duellen. Det fungerte sånn tålig i 15 minutter, og oppgjøret var jevnt. Rømskog/Setskog hadde ballen, men skapte lite. Så fort AFSK fikk tak i den, så gikk den ofte ut til Henrik Michelsen som banket ballen opp mot Ekeberg.

Hjemmelaget hadde noen halvsjanser før kampens første store sjanse oppstå. Jeg så ikke helt fremspillet, men plutselig var Ekeberg alene med Håkon Berger. Ekeberg tøfla avslutningen ti meter utenfor mål.

Sægrov tok tak
Herfra og ut styrte Rømskog det meste. De fikk mer og mer ball, og de brukte rommene foran stopperne til AFSK. I løpet av to minutter bommet Stian Flies på en stor sjanse da han skaut fra ti meter, men Larsen reddet godt, og Sægrov scoret men ble avvinket for offside.

Det skulle sannsynligvis vært offside på Sægrov da han scoret sitt første mål for kvelden. Rømskog hadde mye spill foran stopperne til AFSK, og de ble stående høyere for å demme opp for spillet i mellomrommet. De ble ståendes for høyt og Sægrov ble spilt igjennom. Han holdt Akselsen unna, og rundet Larsen. Han satte ballen enkelt i mål.

Ørjan Malnes og Simen Kristiansen i duell. (Foto: Espen Bråthen )
Keeper Håkon Berger, som hadde en meget god kamp holdt på å gi AFSK en scoring fire minutter etter ledelsen. Han mistet et innlegg, og AFSK-spillerne stod klare til å dytte ballen i mål. Heldigvis for Berger fikk han ryddet opp i situasjonen. Så var det tid for Sægrov igjen. Joar Akselsen sklir når en ball blir spilt opp mot Eskild Malnes. Ballen endrer opp hos Sægrov og han dunker den inn i lengste hjørne.

Like før pause gjør Berger en meget god redning på en Daniel Ekeberg-heading. Det ebber ut til pause.

Morten Larsen var som vanlig AFSKs beste, til tross for fem baklengs. (Foto: Espen Bråthen )
Scoring og bytte
AFSK bytter inn Kenneth Wauer, som har vært småsjuk, og de legger om til 4-4-2. Det hjalp ikke veldig for AFSK, for ti minutter ut i omgangen var Sægrov på plass igjen. Han ble spilt igjennom av Vegard Gjelsnesvangen, og etter å ha lurt Kristiansen, rundet han keeper og scoret enkelt. Jubelen var høy blant skauingene. Like etter at jubelen stilnet ønsket Sægov å bytte. Lyskene var leie, og trener Søbye tok han ut. Inn kom André Sandby, og han fortsatte i samme stil som Sægrov.

Viktor Nilsen dundrer inn hjemmelagets fjerde mål. (Foto: Espen Bråthen )
Første driblet han 2-3 mann på AFSKs høyreside. Han la inn til Viktor Nilsen som dundret inn 4-0-målet fra åtte meter femten minutter før slutt. Deretter ble Steinar Lund felt innenfor sekstenmeteren seks minutter før slutt og Sandby satte enkelt inn straffen. 5-0 til hjemmelaget.

André Sandby satte inn hjememlagets femte mål på straffe. (Foto: Espen Bråthen )
Både AFSK og Rømskog/Setskog hadde brent noen ålreite målsjanser, og vi kan vel si 10-5 til hjemmelaget i målsjanser. Rømskog/Setskog var klart best, og fortjente å vinne. AFSK hang med i perioder, men spillestilen blir for stereotyp. Vi får håpe for grønntrøyenes skyld at Stian Lerdahl kommer i form snart.

Best på hjemmelaget var selvfølgelig Sægrov. En annen som sannsynligvis var bedre spillemessig var midtstopper Espen Killi. Setskauingen ruvet som alltid bakerst hos skauingene.

Dere kan lese mer på www.indre.no i morgen tidlig, og reaksjoner etter kampen i mandagens papirutgave.