mandag 8. september 2014

AHFK senket serielederen - jevnt i topp og bunn

(AHFK - Skjetten 3-2). I en god fotballkamp trakk hjemmelaget det lengste strået på Bjørkelangen. Det var en fortjent seier.

Steffen Krogstad var god. Her redder derimot Martin Wiker skuddet. (Foto: Espen Bråthen )

I en underholdende kamp viste AHFK seg som det klart sterkeste laget. I perioder kjørte de over serieleder Skjetten, og seieren burde blitt større.

Kveldens livedekning

Allerede etter to minutter stusser Lars-Eirik Svardahl igjennom Lars-Petter Østengen. Han kom litt skrått, så Martin Wiker reddet. Det er imponerende tempo i starten av kampen. Begge lag jobber hardt og praten går heftig. Det varmet et fotballhjerte på en småkald kveld.

Fire minutter senere skrur nesten Martin Vestreng inn en corner, men den blir reddet på streken. Vestreng var på spillehumør i kveld, og sammen med midtbanemakker Vegard Aaserud feide de etterhvert over Skjetten. De var likevel Skjetten som tok ledelsen. Jeg er rett og slett usikker på målscorer. Simen Skreppen raidet oppover venstrekanten, la inn, Eriksen headet men Jouni reddet. Andreas Bakke headet inn returen. Det var noen rop om offside, men det tror jeg ikke det var.

Andreas Bjerkestrand redder Vegard Aaseruds skudd på streken. (Foto: Espen Bråthen )
Skjetten tok over
I denne perioden tok Skjetten mer og mer over kampen. Jørgen Slorafoss og Andreas Bjerkestrand trillet ball men Eirik Haugen og Bård Kolstad tok helt luven av Andreas Eriksen. Emil Eian hadde to gode headinger på cornere, men uten full uttelling.

Svardahl og Østengen var farlig frempå etter noen kontringer, men det ebbet ut med 0-1 til pause.

23 mål på Østengen
AHFK hadde tydeligvis hatt en god pauseprat. De gikk rett i strupen på Skjetten. Etter 50 minutter skaut Martin Vestreng, og Lars-Petter Østengen styrte skuddet i mål. Det ble ropt på offside her også. Så var det klart for Henrik Jensen-show. Høyrekanten hadde to gode headinger, den ene like utenfor og den andre reddet Wiker. Etter 68 minutter satt den for Jensen. Vestreng og Svardahl småspilte litt utenfor sekstenemeteren, før Vestreng sendte Jensen alene med keeper. Nå gjorde han alt rett, og AHFK hadde snudd kampen.

13 minutter før slutt skrur Svardahl et frispark, fra 25 meter på høyde mellom femmeteren og sektenmeteren. Den skrur seg forbi flere Skjetten-spillere og keeper Wiker. Den går rett inn i det lengste hjørnet, og det står 3-1 til hjemmelaget.

Det var mange harde og tøffe dueller i kampen. (Foto: Espen Bråthen )
 Jonas Kordahl reduserer til 2-3 to minutter på overtid, en av mange overtidsmål i kveld. Dermed vant AHFK sin fjerde strake kamp, og nå klatret de opp til 4.-plass.

Mange var gode, men det var spesielt moro å se vingene Jensen og Krogstad. 18 år gamle Krogstad har virkelig våknet igjen etter en tung periode.

Jeg kommer med en egen sak på serierunde i morgen. Det blir for mye å skrive ferdig den akkurat nå. Det skiller sju poeng fra Skårer på 2.-plass til EIF på 7.-plass. Fra Kløfta på, på 10.-plass, skiller det seks poeng ned til AFSK på 13.-plass. Mer om det i morgen altså.