lørdag 4. oktober 2014

Stang ut for Rømskog +

Det ville seg ikke for Rømskog + mot Årnes. Årnes reddet på strek og det smalt i stengene. Rømskog kunne spilt i mange timer i kveld uten å få scoring.

Stian Linderoth (Årnes) var god. Her stopper han Jonas Sundsrud, mens keeperen har løpt i stanga. (Foto: Espen Bråthen )
Livedekning av kampen

I fint høstvær på Årnes kunstgras lå forholdene til rette for en god kamp. Bortelaget åpent bra, men fikk en i fleisen tidlig av Øyvind Riise Pedersen. Svak forsvar- og keeperspill hjalp ikke akkurat.

André Sandby fikk bortelagets første store sjanse. Alene med keeper bommet han, men keeper Kim Sveen Olsen gjorde en strålende benparade. Midtveis i omgangen fikk midtstopper Jonas Sundsrud en stor sjanse. I en duell med keeper og Stian Linderoth smalt keeper i stanga og flytten den 20 cm. Sundsrud klarte ikke å dytte ballen over linja, og Linderoth fikk avklart. Linderoth var banens beste spiller. Med sin store fart og kontante spill var han meget god. Han reddet også på streken ved to anledninger i andre omgang.

De siste 25 minuttene av kampen var svak. Mye feilpasninger og flere feil valg av spillerne. De virket stresset ut på der.

Store målsjanser
Allerede etter tre minutter ut i andre omgang burde Jøran Sandby scoret for bortelaget. Han får gå opp helt alene på seks meter, men header like utenfor. Det var flere sjanser som skulle brennes i denne omgang - av begge lag. Men, de neste tjue minuttene var virkelig svake. Feilpasning på feilpasning.

Etter 63 minutter begynner den store sjansesløsing. Først ute var Nabir Javed. En rømsjing får beinet på ballen som var på vei inn i mål. Deretter headet Mads Hansen like utenfor etter en corner. Så var det Jøran Sandby igjen. Han stormer forbi forsvaret og skyter. Der er selvfølgelig Linderoth og ballen går i stolpen via forsvarsspilleren. Fem minutter etter skyter spillende trener Ole Robert Søbye i stanga etter en Sandby-corner.

Ole Robert Søbye skyter i stanga like før slutt. (Foto: Espen Bråthen )

Redninger på strek
Så er det tid for Linderoth-"show". To ganger redder han på streken i løpet av to minutter. Den første er etter en avslutning fra Søbye, og den andre er fra et slags brassespark av Jonas Sunsdrud. På overtid skyter Mads Hansen i stanga. Dommeren blåser av og Årnes tok tre poeng. De er nå kun ett poeng bak Rømskog, og tre poeng bak 4.-plassen.

Et stort skudd i baugen for skauingene var at Jøran Sandby pådro seg sesongens tredje gule kort. Han må dermed stå over lokaloppgjøret mot Aurskog-Høland FK som spilles søndag 12. oktober kl 15:00 på Rømskogbanen.