Fet knuste Kløfta - og Sandby knuste Lørenskog 2

Endelig. Endelig er lokalfotballen igang for fullt. Fet overbeviste - til slutt. Jøran Sandby imponerte fra start til slutt.
Sanderlien og Søgård spaserte fornøyde etter 1-0-scoringen. (Foto: Espen Bråthen (bare rævva bilder i kveld dessverre))

Live-referat fra kveldens fotball

På Fedrelandet lå solen like over Glomma. Forutsetningene kunne ikke vært bedre. Eller den kunne være det for Lasse Bergan Foss som måtte stå over på grunn av skade på halebeinet. Årsak var aking med barna i påsken. Både Fet og Kløfta er tippet i toppen, men det var kun ett lag som kunne se seg bekjent av kampen. Bortelaget åpnet veldig bra, og i 4-5-1 stengte de rommene til Fets 3-4-2-1. Den sentrale midtbanen med Hovde, Stava og Bujupi ødela spesielt for Espen Søgård. De kom til noen halvsjanser og kunne ledet før kvarteret var spilt. Plutselig slo Frode Sanderlien til.

Etter 17 minutter skapte Fet sin første sjanse. Frode Sanderlien skaut fra 23 meter og den subbet inn i keeperhjørnet. Kløfta raknet etter sine gode start. To minutter senere slo Øystein Rygg et strålende innlegg og Martin Mathisen dukket opp på motsatt stolpe og headet ballen i mål.

Sandby herjer

Da hadde plingene plingret på telefonen min. Jøran Sandby var på vei til å senke en av opprykkskandidatene, Lørenskog 2. 3-0 til pause. To av Sandby og ett av Eirik Bergsjø.

Tilbake på Fedrelandet. Bujupi ble hardt taklet av Moren Bråthen, men dommeren gjorde ingenting. Bujupi måtte ut, og inn kom Kaka. Erik Torud hadde spilt en svak kamp, og det viste seg at han slet med en muskel. Det siste han gjorde var å bli felt like utenfor Kløftas sekstenmeter. Frisparket scoret Espen Søgård på. Speakeren annonserte først at Lillestrøm hadde økt ledelsen. Jeg antar at han hadde stilt inn web-TV på mobilen, fordi Simen Kind Mikalsen hadde akkurat scoret for LSK mot Start. Pause.

5-2 til Rømskog mot Lørenskog 2 nå. Sandby og Sandby, selvfølgelig.

I pausen ble det en god prat med Eirik Soltvedt, Børre Lien Hansen og Martin Vestreng. Vi var ikke så imponerte over Fet, men de var solide. EIF ønsker å kjøpe Espen Søgård med investorpenger nå. Det var siste nytt. Neida.

I andre omgang la Fet over til sin mer vante 4-4-2-formasjon.

- Vi ønsket å øke ballinnehavet i større grad, og få mer kontroll på kampen, sier Moren Bråthen.

Blix i farta

De hadde full kontroll i andreomgangen. Kløfta kom på få visitter, og Fet smalt inn tre mål. Spissen Christoffer Blix satte inn sitt første mål like etter pause. Jøran Sandby hadde scoret fem mål. Rømskog vant overraskende 7-2 på Rolvsrud. Det skal sies at det ikke var et toppet andrelag de møtte fordi a-lagstreneren ikke har bestemt seg ennå om hvilke som skal starte første kamp i 2. divisjon. Samma det. Veldig bra av skauingene.

En stort sett usynlig Adam Olsen så vi nesten bare en gang. Da dro han av tre mann, en med en lekker tunnel, men det ble ingenting ut av dribleserien. Kvarteret før slutt ble Espen Søgård dratt ned av André Johnsen, og han satte selv inn straffen. På overtid ble Blix spilt igjennom på ny, og nok en gang satte han ballen enkelt i mål. Dermed ble det 6-0 til Fet over Kløfta på Fedrelandet.

- Grei sesongåpning dette her. Vi har god kontroll i stort sett hele kampen, sier Kjetil Moren Bråthen.

Etter at Sandby-støvet hadde forsvunnet på Rolvsrud fikk jeg noen ord med han.

- Kampen var veldig bra. Lørenskog var veldig gode og spilte veldig bra. De hadde mest ball og veldig høyt tempo. Scoringene kom litt på kontringer, og litt heldig i felt ett par ganger, men det er lov, sier Sandby, som nå har ti mål på to seriekamper i 4. divisjon. Det ble fem mot Kløfta i siste kampen i fjor også. Han legger til: - Gøy med mye folk på bortebane, og at Eirik Bergsjø scoret i debuten. Unge Simen Aaserud fikk sin debut og han hadde et fint innhopp.

Fu/Vo 2 slo Nannestad

På Nannestad tok de i mot Fu/Vo 2. Et ungt Fu/Vo 2. Det ble til slutt en grei seier til bortelaget med 5-1. Målene scoret Finstad 2, Bentsen, Eriksen og Autio.

- Jeg personlig syns laget jobber bra sammen, samtidig som en del enkeltspillere jobber hardere enn noen gang, sier en meget godt fornøyd Joachim Lomsdalen etter kampen.

I 5. divisjon vant Flisbyen 3-1 over Ull/Kisa 3, og Skedsmo 3 vant 2-1 over Borgen.

I morgen er det to spennende kamper - i mine øyne. Jeg tar turen til Sørumsand for å se de mot nabo Blaker. På Høland stadion tar Aurskog-Høland 2 i mot Fet 2.

JADDA, nå ruller endelig lokalfotballen igjen. Det blir lysere ute, varmen kommer, og hele grasrota er på kamp. Alle på kamp!

Følg Lokalfotballen på Facebook og Twitter - for de litt raskere oppdateringene og diskusjonene.