onsdag 8. april 2015

Thoreeeeeiiiiid senket Sørumsand

Nok en herlig fotballkveld. Hvordan skal dette gå utover i sesongen? Blaker slo Sørumsand etter en strålende scoring av Pål Thoreid like før slutt.
Pål Thoreid (t.v) senket Kim Schøne og Sørumsand. Alex Braaten scoret Blakers første. (Foto: Espen Bråthen )
Onsdag ble nok en fotballfest på Romerike. Jeg sitter ved stuebordet like giret mens jeg ser på denne videoen av Blakers seiersrop i garderoben. Nei, det er nok ikke på grunna av Martin Nordseths smått godt trente kropp. Det er det jeg har opplevd i kveld.

Først og fremst vil jeg takke alle som har bidratt med oppdateringer. Det ser ut at vi klarer å samle det meste av resultater underveis i livesendingene. Suverent.

Sørumsand - Blaker ble et tett lokaloppgjør, som slike kamper skal være. Begge lagene gikk ut slik vi alle forventet. Sørumsand trillet ball og Blaker kontret da de fikk sjansen. Per Einar Martila startet godt og allerede etter ett minutt avsluttet han utenfor.

Det ble mange dødballer i starten. Teningsnivået var litt for høyt hos noen. Dessverre klarte ingen å utnytte disse dødballene. Spesielt Blaker skuffet på de. Skaalerud og gjengen har alltid vært farlige. Ikke før det hadde vært spilt 85 minutter skulle det bli farlig.

Omstendelige Sørumsand

Sørumsand gjorde en feil med å bruke Weinholdt og Schøne sentralt. Ballen gikk altfor sakte, og Blaker klarte å forflytte seg. Man kan ikke angripe Blaker sentralt når de har fire store karer som Eirik Hoel og Thomas Haug som defensive midtbanespillere og Thomas Bogen og Patrick Nygren som stopper. Man må komme seg rundt på kantene. De få gangene de klarte det var Stian Rønbeck og Sander Seth farlige. Merkelig at SIF ikke prøvde på det oftere. Blaker vant ballen og dunket den opp til Martila. Det ble sjelden farlig, men de fikk ofte løftet opp laget sitt.

Mot slutten av omgangen tente det til. Det ble tøffere og tøffere dueller. Jeg syns kampen unge dommer Bjørnar Bjørnstad klarte seg meget bra - til tross for mye klaging av begge lag. Det var mange spillere som var svakere enn dommeren utpå der. Toni Fetahu fikk sto store sjanser. Den første gikk i stolpen og den andre tok keeper Bjørnstad. Han var Blakers beste i kveld.

Blakers Thomas Haug slo en strålende rom i bakrommet til Alex Braaten. Han klinket til og ballen gikk i en herlig bue over Lillebo i Sørumsands mål. 1-0 til bortelaget til stor jubel. Like etter kunne de ha doblet ledelsen, men Simen Breen reddet på streken like foran Nordseth.

I andre omgang tok Sørumsand helt over kampen. De tok ut Mads Ragnhildsløkken og satte inn Beshad Nazari. Dermed tok Schøne steget ned som stopper. Riktig valg. Sørumsand fikk mer flyt i spillet sitt, og skapte flere sjanser. Blant annet ved Fetahu. Det ble nok et stolpeskudd på eks-AFSK-spilleren. Ti minutter ut i omgangen scoret Kim Schøne etter en corner. Et fint sakseskudd smalt opp i nettaket. Nå regnet vi alle med at Sørumsand skulle dra hjem dette.

Thoreeeiiiiid

Det roet seg derimot litt ned. Begge lagene ble litt mer forsiktige. I det 85. minutt fikk Blaker corner. Den ble slått lavt inn. Pål Thoreid, som hadde kommet inn, avsluttet først en gang. Det ble retur. Den banket han opp i nettaket og hele Blakers lag så ut som at de hadde vunnet VM. Det hadde de på en måte. Lillebror Blaker hadde nettopp banket storebror Sørumsand.

Thoreid ble et jaktet intervjuoffer, og midtveis i intervjuet gikk lyset i Idrettsparken. Nå måtte vi komme oss hjem. Det skal sies at Thoreid også reddet på streken midtveis i andre omgang. Han tror at ballen kanskje er inne, men det spiller ingen rolle nå. Thoreid er helten nå.

Det ble spilt flere kamper i kveld, som sagt. I 5. divisjon vant AFSK 4-0 over Løvenstad etter scoringer av Smolec X 2, Halvorsen og Wauer. Fet 2 vant 5-0 over AHFK 2, og de leder dermed serien.

Mest spenning var det i cupen i dag, etter SIF - Blaker selvfølgelig. De fleste lokale lagene gikk videre. Skedsmo vant 4-0 over Korsvoll. Rælingen slo Oldenborg 3-2, Hauerseter vant 3-0 over Gjelleråsen. Fu/Vo vant 4-2 over Flisa, mens Eidsvold IF dessverre tapte 0-1 mot Lokomotiv Oslo.

Nå venter vi i spenning på hvem som får LSK i 1. runde av NM.