mandag 15. juni 2015

Nytt Sandby-show for Rømskog/Setskog

Jøran Sandby fortsetter å plage motstandernes forsvar. Mot Fu/Vo 2 scoret han to og hadde en målgivende i 3-1-seieren.
Jøran Sandby her inn sitt andre mål i kampen mot Fu/Vo 2. Nå har spissen scoret 15 mål (Foto: Espen Bråthen )
I herlig fotballvær på Setskog stadion lå alt til rette for go'fotball. Hjemmelaget var tente til tusen, etter et par svake kamper, og de tok tak fra første spark. Ørjan Heibergs Fu/Vo 2 måtte ha fått solstikk fordi de møtte ikke opp i førsteomgangen.

Rømskog/Setskog hadde Håkon Bergsjø tilbake i forsvarsfireren, pluss at Jørgen Jovall Dahl er i kampform. Dermed kunne de flytte Stian Flies ut på backen, og ikke minst flytte Marius Heggedal opp på midtbanen - der han hører hjemme. Det gir Torbjørn Dahlum Nilsen muligheten til å ta mer offensivt ansvar, og i dag var han god. Den beste sammen med Jøran Sandby. Ingen var i nærheten av de to på banen.

Sandby og Dahlum Nilsen

Allerede etter fem minutter var de to i aksjon. Sandby slo en kort corner til Dahlum Nilsen. Han spilt tilbake til Sandby som banket ballen i mål med venstreslegga. Likt med Christoffer Blix på toppscorerlista med den scoringen. Etter 14 minutter burde han scoret sitt 15. mål for sesongen, men alene med keeper bommet han.

Midtveis i omgangen ble det flere avbrudd. Hjemmelagets Robert Holmedahl nikket i bakhodet på en bortespiller, og han fikk et kutt på nesen. Blodet rant godt, men hjemmelaget fikk plastret han sammen. Like etter fikk Fu/Vos Mads Hammer seg en skikkelig smell, og han sparket litt i bakken og ble klar etter en stund.

15 scoringer

Etter 37 minutter setter Sandby inn sin 15. scoring. Igjen var det Dahlum Nilsen som stod for forspillet. Han driblet 3-4 mann. Dyttet ballen til Ørjan Malnes som skaut godt, men keeper reddet. Gjett hvem som var først på returen? Jepp, Jøran Sandby. 2-0 til hjemmelaget.

Begge lagene har hver sin sjanse før pause, men det ebber ut med 1-1 til pause.

I pausen må trener Heiberg hatt en solid alvorsprat med laget sitt. De løp mer de første fem enn i hele førsteomgangen. Sju minutter ut i omgangen kastet Fu/Vo langt, og ballen gikk forbi både forsvar og keeper, På bakerste stolpen dukket Anders Kvalness opp og han scoret sitt fjerde mål i årets sesong.

Anders Kvalness header inn Fu/Vo 2s redusering (Foto: Espen Bråthen )
Hjemmelaget skjerpet seg igjen, og de skapte flere gode sjanser. Både Ørjan Malnes og Marius Heggedal burde økt ledelsen til de gule. Elleve minutter før slutt slår Jøran Sandby en perfekt corner og Håkon Bergsjø slår alt og alle i lufta og header inn 3-1 til hjemmelaget. Game over.

Håkon Bergsjø flyr! Her header han inn 3-1 til hjemmelaget (Foto: Espen Bråthen )
Fu/Vo 2 burde fått straffe fem minutter før slutt da Håkon Berger feide ned Martin Skolbakken. Den ellers så gode dommeren, Rune Løbersli, lot merkelig nok spillet gå.

På overtid runde Jøran Sandby keeper, men avslutning smalt han over tverrliggeren. Der burde han scoret sitt mål nummer 16.

Alt i alt veldig fortjent seier. Rømskog/Setskog var tilbake der de hører hjemme. Fu/Vo 2 var merkelig svake, og til og med innsatsen manglet i store perioder i dag. Sandby og Dahlum Nilsen var klart best på banen, og Petter Westerheim var Fu7Vos klart beste.

Mange mål på Romerike

Ellers på Romerike og i 4. divisjon så ble det mange mål. Lørenskog 2 feide over Åkrene med 6-3, etter at Åkrene hadde holdt bortelaget til 1-1 til pause. På Li kunstgress ble det stor dramatikk. Gjelleråsen hadde stort sett kontroll og de ledet 1-0 til pause og gikk opp til 2-0 like etter pause. Mål av Grandre og Åkvåg. Mark Tønnesen reduserte før raske Kim Sørensen sendte GIF opp i 3-1. Tønnesen reduserte nok en gang, før Mads Hansen scoret på et frispark på overtid. Dermed ble det 3-3.

I 3. divisjon rant det også inn med mål. Strømmen 2 kom med flere spillere med OBOS-erfaring, og selv om Rælingen tok ledelsen vant Strømmen 2 enkelt 7-2 i Marikollen. Ikke hoppbakken, men fotballbanen. På Jessheim vant Skedsmo 5-0 over Ull/Kisa 2. Lobmann 2, Davies, Shurdiqi og Wang scoret målene.

I 5. divisjon ble det - ja, scoret mange mål. Sørumsand vant 5-0 borte mot Løvenstad på Sandbekken. Toni Fetahu scoret fire mål. AFSK vant 7-2 over Ull/Kisa 3, og Nittedal vant 2-0 over Borgen.

Takk for hjelp

Takk for følget i kveld, og takk for hjelp til oppdateringer. I morra blir det Aurskog-Høland mot Eidsvold IF for min del. Siste halmstrå for EIF i kampen om topplasseringene. AHFK har vel ikke vunnet på fire kamper mot EIF, og dette blir spennende. Også serieleder Fet skal i aksjon. De møter Skedsmo 2, og Blix jager Sandby. Det er bare å komme seg på kamp!