onsdag 1. juli 2015

Ineffektive Skedsmo

Etter to strake tap ønsket Skedsmo å stå frem på en bedre måte mot Hauerseter. Det gikk ikke etter boka denne gangen heller. Hauerseter stjal med seg et poeng i 2-2-kampen.
Mergim Shurdhiqi og Skedsmo fikk det ikke helt til mot Hauerseter i 2-2-kampen (Foto: Espen Bråthen )
Skedsmo hadde før kampen to strake tap, og er sannsynligvis hengt av i opprykkskampen mot Asker. Nå ventet et annet topplag i Hauerseter. Det var et revansjesugent hjemmelaget som var klare til kamp. Kampen startet med mye feil. Skedsmo fikk aldri fart i ballen, og begge lag endte med å slå en god del langt. Den første store sjansen fikk Skedsmos Mergim Shurdhiqi. Han kaster seg frem og stupheadet Kenneth Jacobsens frispark i nærmeste stolpe. Ni minutter kom kampen andre store sjanse. Nå var det venstreving Christian Bjerkenes som kunne sendt Skedsmo i ledelsen. Han lurte offsiden. Han rundet keeper Nikolai Torgersen, men kom for skrått og Torgersen fikk slått ballen ut til corner.

Så kom en drikkepause for lagene. Det var varmt på Skedsmo kunstgress.

Skedsmo fortatte å trille ball, men det gikk litt for sakte - for ofte. Når de fikk fart på ballen skapte de sjanser. Når vi bikket halvtimen spilte Kristoffer Langerud en god ball til Lobmann. Han la et presist innlegg til Mergim Shurdhiqi som fra fire meter dyttet ballen over mål. Det var en stor sjanse.

Like etter fikk Krasniqi gult kort, og Langerud måtte ut etter å ha fått en smell. Inn kom Fredrik Klemp som skulle komme i fokus utover i kampen.

Det ebbet ut til pause. Hauerseter lå tett og samlet i en slags 4-4-2, og de fikk senket farta til Skedsmo. Hjemmelaget skulle ha scoret ett mål eller to, men de har ikke samme flyt som tidligere i år.

Skedsmo fortsatte med å trille ball, og de klarer å skape noen småsjanser. Spesielt Kenneth Jacobsen har en god kamp. Han har en god høyrefot.

Zamble X 21 mål
Kampens første mål scoret selvfølgelig Willy Zamble. Skedsmos keeper Bjørkeng slapp svakt et skudd, og først på den returen var selvfølgelig Zamble. Han satte inn sitt 21. mål i serien. Jeg setter en tier på at han forsvinner til en annen klubb i sommer.

Willy Zamble dytter inn 1-0 til Hauerseter (Foto: Espen Bråthen ).
Så våknet Skedsmo for fullt. Det ble mer trøkk i spillet, og de løftet opp flere spillere. Utligningen kom etter 57 minutter. Farid Rahim mislykkes med et skudd, men Shurdhiqi styrer inn ballen med innsiden av høyre. Fin styring av spissen. Han scoret sitt tiende mål.

Klemp i fokus
To minutter senere ble det full jubel for hjemmesupporterne. Midtstopper Klemp løp seg fri på bakerste og satte inn Jacobsens gode dødball. 2-1 til hjemmelaget, og nå trodde vi at det skulle bli en grei hjemmeseier. Hauerseter ville ikke være med på det. De skaper pluteslig et par sjanser, men verken Zamble eller Sæther klarte å utnytte sjansene. 20 minutter før slutt dro Marius Preber seg løs på høyresiden. Skuddet, eller innlegget, traff Eivind Bjerkrheim og ballen sneik seg inn i mål bak Bjørkeng. Dermed stod det 2-2.

Fredrik Klemp sender Skedsmo i en 2-1-ledelse (Foto: Espen Bråthen ).
Begge lag skaper noen småsjanser, men de er litt redde for å slippe til motstanderen. Ingen får noe spesielt trøkk på motstanderen. Fokuset er også altfor mye på dommeren. Begge lags trenere, Tommy Stovner og Karl André Hovde hadde litt for stort fokus på dommerfeil. Da mister man fokus på hva man kan gjøre på banen. Skjerpings!

Seks minutter før slutt får Skedsmos høyreback, Arber Krasniqi, sitt andre gule kort og dermed rødt kort. Helt greit syns jeg.

På overtid skaper Skedsmo to store muligheter. Først dundret Klemp ballen i tverrliggeren, før både Klemp og Bjerkenes får ballen på bakerste men Torgersen redder på en eller annen utrolig måte.

Dommeren blåser i fløyta, og lagene tar med seg hvert sitt poeng. Skedsmo hadde fortjent å vinne, men Hauerseter skal ha for innsatsen sin. Best på banen er vanskelig å utrope. Nevnte Jacobsen var god for Skedsmo, mens stopperne til Hauerseter var gode pluss høyrekant Marius Preber.

3. divisjons siste vårkamp, for lokale lag, er på lørdag. Da møtes de to formlagene Fu/Vo og Asker til toppkamp. Man må prøve å få med seg den.

En apropå: Moro at høyrebacken til Hauerseter heter Bekken.

Skjetten slo Grue 1-0, og Rælingen tapte 3-4 mot Ottestad.