lørdag 8. august 2015

AFSK ranet til seg poeng mot Blaker

Blaker kjørte kampen mot AFSK. De produserte mange sjanser, og på 2-0 virket kampen avgjort. AFSK ville det annerledes og de hentet inn ledelsen og fikk uavgjort.
Per Einar Martila hadde fortjent tre poeng, men AFSK og Simen Kristiansen nappet til seg en uavgjort (Foto: Espen Bråthen ).

Denne dagen var en herlig dag for fotball. Sola skinte over en nydelig gressmatte på Bruvollen. Begge lagene ligger i toppen, og vi forventet en godt lokaloppgjør. I store perioder var Blaker alfor gode for bortelaget, men når de ikke scorer på alle de sjansene de fikk så er det nesten selvforskyldt.

Allerede fra start var Blaker det beste laget. I sin 4-2-3-1-formasjon løp de mellom AFSKs mer stasjonære 4-5-1-formasjon. Trioen Martin Nordseth, Mathias "svensken" Karlsson og Per Einar Martila var gode i perioder. Best av de tre var Nordseth. Mannen er egentlig altfor god til å spille i 5. divisjon. Han har fart, styrke, teknikk og utholdenhet. Ettersom AFSK la seg bakpå, noe som er riktig mot raske Martila, så fikk Nordseth plass i mellomrommet. Nordseth har to sjanser, Martila det sammen, men ballen ville ikke i mål. Etter halvtimen skulle Blaker hatt straffe. Nordseth tok et løp på høyresiden, og han ble klart hektet da han vente bort AFSKs spiller. Den ellers så gode dommeren så dessverre ikke den situasjonen godt nok.

Mathias Karlsson løp og løp i denne kampen. Dessverre for han var han lenge allergisk mot det å skyte i gode posisjoner.

Herlig hælspark
Det måtte en forsvarsspiller til for å åpne målprotokollen. Og for en fantastisk scoring det var. Høyreback Pål Thoreid fikk plutselig ballen på fem meter etter en duell. Med ryggen mot mål hælsparket han ballen ned i hjørnet for AFSKs keeper Thomas Aastad. Nydelig.

AFSK skaper sin første store sjanse etter litt over 50 minutter. En god kontring setter Nikolay Holmen Moe i oversiden av tverrliggeren. I det 67. minutt løsnet det for Karlsson. En ny kontring fra Blaker omsatte svensken i 2-0-ledelse med høyrebeinet.

I AFSK-gjengen var det lite god stemning, og det endte til slutt med at Helge Engen ba Joakim Berg om å holde kjeft og reise til Lillestrøm. Om det tente Berg vites ikke, men uansett så reduserte han eter 78 minutter. Det var litt tendsenser til litt ampert, men varmen hadde tatt knekken på flere spillere. Det var mange bytter for å si det sånn.

Kveldens vakreste scoring
Kveldens vakreste scoring, til tross for Thoreids vakre, var utligningen til AFSK. Junior Johannes Lindbeck klinte til fra 25 meter, og ballen føyk opp i nærmeste hjørnet. Keeper Bjørnstad var på ballen, men klarte ikke å stoppe prosjektilen.

For Blaker var vel dette så og si et ran. De hadde helt klart fortjent tre poeng, men mål er mål og der scoret lagene like mange. Nå ligger AFSK på 2. plass og Blaker er på 3. plass. Begge lag med 23 poeng. Dette blir en spennende høst.