lørdag 29. august 2015

En lettelsens dag for Gjelleråsen

Etter en tung høstsesong så langt fikk endelig Gjelleråsen tre poeng. De vant 4-2 over Rømskog i en dårlig fotballkamp på Rømskogbanen.
Fredrik Larsen (sittende) jubler for ny Gjelleråsen-scoring i 4-2-seieren over Rømskog (Foto: Espen Bråthen ).

Gjelleråsen har denne høstsesongen en stor utfordring. De har tapt jevne kamper, og det unge laget har vært ustabile. I dag hadde de en guttespiller pluss sju juniorer fra start. Det er moro at trener Robin Ødegård og Gjelleråsen lar de unge få spille, men kynismen må opp i laget. De er for veike foran eget og motstanderens mål. I dag derimot ble det en lettelsen dag for laget som lå tre poeng bak sikker plass før denne kampen.

Det begynte bra spillemessig for Gjelleråsen, som vanlig, men trøkket manglet. Hjemmelaget, hvor styrken alltid har vært innsats, var uvanlige bleke. De kom til kampen med fire mann i fare for suspensjon. De fire bærebjelkene Olaf Kind, Stian Flies, Torbjørn Dahlum Nilsen og Jørgen Jovall Dahl. I tillegg var Marius Heggedal og Jøran Sandby ute med skader. Sandby kom hinkende på krykker og får dommen på mandag. Det ser nok uansett ikke ut at han får spilt lokaloppgjøret mot Aurskog-Høland på lørdag. Det får heller ikke Olaf Kind som pådro seg sitt tredje gule kort i dag. Det er et tungt avbrekk for Rømskog.

Rømskog/Setskog var merkelig svake

Det var en stusselig start på kampen. Ingen av lagene var helt på hugget. Gjelleråsen trillet litt ball, men var for lite kyniske fremover. Det ble ofte for pent. Rømskog klarte ingenting. Magnus Fagersand hadde noen fine raid, men innleggene er for svake. Han burde prøve å slå de litt tidligere, bak motstanderens forsvar, slik at Rømskog kan stupe inn.

André Sandby (nr 10) ser at Viktor Nilsen presser keeper og ballen er over streken (Foto: Espen Bråthen).
Like etter halvtimen kom det første målet. Egentlig ut av ingenting. André Sandby slo et frispark 30 meter fra mål. Ballen gikk mot første stolpen, og under press av Viktor Nilsen rotet keeper Tor Martin Kvernhaugen ballen i mål. Det ebbet ut til pause, og publikum var skuffet over prestasjonen til hjemmelaget. Den andre omgangen ble faktisk verre for hjemmelaget.

Det kunne ha startet med et smell. Rømskog byttet inn Hans Petter Bergquist og Håkon Bergsjø. Bergsjø er tilbake etter skade og trenger nok denne kampen for å bli klar til å erstatte Kind mot AHFK. Bergquist fikk en stor sjanse allerede etter 30 sekunder, men fra fem meter skaut han over.

De hjemvendte snudde kampen

Joakim Hjelkerud, som er tilbake fra Strømmen junior, utlignet på et herlig frispark kun minutter senere. Gjelleråsen fortsetter å være det beste laget, og hjemmelaget hang ikke med. Hvor var innsatsen og viljen de er så kjent for? En annen hjemvendt til GIF, Fredrik Larsen, viste seg frem 60 minutter ut i kampen. Den normal solide backen Stian Flies bommet først på ballen, så vendte Larsen han bort, før skuddet gikk via Flies og i bue over Håkon Berger. Det ble vill jubel for Gjelleråsen.

Joakim Hjelkerud jubler for fullt etter utligningen på frispark (Foto: Espen Bråthen ).
Mer jubel skulle det bli for bortelaget. Sju og åtte minutter før slutt punkterte de kampen med Adrian Semb og nevnte Larsen. Larsen sin scoring var et strålende skudd med "feil" bein, høyra, rett i kassa.

- Dette var deilig. Vi startet bra da jeg kom i sommer, men i det siste har det vært tungt. Dette var viktig for oss, sier Larsen etter kampen til Lokalfotballen. Gjelleråsen er nå oppe på 19 poeng. Det samme som Kløfta, Skedsmo 2 og Fjellhamar. De tre lagene har derimot en kamp mindre spilt.

For Rømskog sin del har de fortsatt åtte poeng til Årnes på det som er mulig kvalikkplass til NM. Årnes har Nannestad på mandag, så det er nok fem poeng etter den.

Det store lokaloppgjøret

Neste lørdag, 5. september, smeller det i årets viktigste lokaloppgjør på Romerike. Det ryktes en godt opplegg med mye moro. De signalene jeg har fått er at det kommer masse folk på dette herlige lokaloppgjøret. Det ryktes at det kommer to busser fra Rømskog og Setskog til denne kampen.

Kontakt meg eller Øystein Heggedal i Rømskog for å holde av plass. Det haster med det trøkket som er nå.