mandag 28. september 2015

Kopperud reddet poeng mot et godt Årnes-lag

Raumnes og Årnes var gode mot serieleder Aurskog-Høland og hadde tre poeng i lomma på overtid. Aurskog-Hølands kaptein, Lars Kopperud, ville det annerledes. På overtid utlignet han til 2-2.
Raumnes & Årnes vær nærme seier mot Aurskog-Høland (Foto: Espen Bråthen )
Man kjenner at det har blitt ordentlig høst. Det var en mørk og kald høstkveld på Bjørkelangen. To gode lag i god form stod på hver sin banehalvdel, og 150 tilskuere fikk valuta for inngangspengene. Jeg må si at det er imponerende at det kommer så mange tilskuere.

Starten av kampen var preget av feil på begge lag. Tempoet var høyt, og ferdighetene stod ikke helt i stil. Etter 7 minutter blir spissen Heglum hos R & Å byttet ut, og han forstod det nok ikke helt. Inn kom Stian Linderoth-Jensen som skulle vise seg ordentlig fram i denne kampen. Jeg har alltid likt midtstopperen.

Dommer sendte jentene mine bak gjerdet!
Så skjer det noe enda mer overraskende. Assistendomme Tore Lia kommer bort til jentene mine (de er 8 og 10 år) og han ber oss om å flytte til bak gjerdet. Lia veit godt hvem jeg er, og jentene og jeg har sikkert vært på 40 kamper i år. Jeg sier selvfølgelig at det ikke er aktuelt, fordi jeg er alene med de og vi tar bilder av kampen. I alle andre kamper har assistentdommere smilt og det har vært hyggelig. Jeg har alltid passet på slik at vi ikke kommer i veien, og nå var Lia i i tillegg på den andre banehalvdelen. Tror han at dette er Champions League eller? Det er rett og slett flaut, men mange fikk seg en god latter på dommerens bekostning.

Ute på banen tok Aurskog-Høland mer og mer over. Lars-Eirik Svardahl er som alltid farlig, men han er ikke like skarp foran mål nå. Martin Fjellheim og Ola Vestreng burde også ha scoret før midtveis i omgangen.

Målet til AHFK kommer. Stian Skjeggenes blir tatt av Årnes' keeper Felix Breivik, til store protester. Det er en 50/50-situasjon. Mitt bilde viser at det er straffe, mens Indres utsendte viser at keeper er på ballen. Vanskelig. Breivik redder straffen, men Martin Vestreng setter inn sin egen retur.

Er dette straffe? (Foto: Espen Bråthen)
Etter dette faller hjemmelaget sammen. Det er litt lite plan over spillet, og bortelaget kjemper seg inn. Spissen Nikolas Sramek sender avgårde ett skudd, eller innlegg, og det går i borterste hjørne. Altfor svakt press av Aurskog-Høland der. Det blir en stillingskrig og det er lite fint spille. Like før pause har Årnes snudd kampen. Shivan Taha vinner en ball etter en corner og setter inn 1-2 på Bjørkelangen.

Raumnes & Årnes er gode
I den andre omgangen skjer det ikke like mye. Spillet går frem og tilbake, med Årnes som det førende laget. Bakerst har de også Linderoth-Jensen som er banen gigant. Han er rask og duellsterk, og vinner det meste. Hjemmelaget er også mer fokusert på å klage på dommeren, og det har aldri gjort et lag bedre.

Joar Akselsen skulle utlignet etter 63 minutter men alene med Breivik vipper han ballen utenfor. Robin Rognerud tester Jonas Hemmingbye med et skudd like etter. Alle hos hjemmelaget jubler når Eirik Haugen header ballen mot tomt mål 20 minutter før slutt. På streken får Kennethh Stokkebryn Jensen kastet seg frem og reddet Årnes.

De siste 15 minuttene presser AHFK tålig godt, men de skaper ikke mye. Fire minutter på overtid, her kan vel egentlig Årnes takke seg selv for veldig mye drøying av tid, vipper Henrik Studsrud frem ballen i feltet. Midtstopper Lars Kopperud tar ned ballen og triller den rolig ned i hjørnet. 2-2 og stor jubel.

Saken oppdateres!

Med det ene poenget i lomma til R&Å, så kunne Fet gni seg i henda. Det ble dobbel-gniing da vi hørte resultatet fra Euidsvold Turn 2 - Lørenskog 2. Hjemmelaget vant 2-1 etter to scoringer av Piotr Gawecki. Nå kan Fet, med seier i morgen mot Fu/Vo 2, være fem poeng bak Aurskog-Høland og ett bak Lørenskog 2 med tre kamper igjen.

I 5. divisjon kan vi gratulere Nittedal med seriemesterskapet. De vant 11-2 over Løvenstad. Det kommer en lengre intervju med Agnar Pedersen, trener i Nittedal, i løpet av uka. Blaker kan også nesten juble. Skedsmo 3 vant 3-2 over AFSK så de har fem poeng på de nå. Selv om Sørumsand vant 3-0 over Ull/Kisa 3 er de hele seks poeng bak Blaker.

I 3. divisjon vant Skjetten 5-0 over Ull/Kisa 2. Lokomotiv Oslo vant over Kongsvinger 2.

Takk for en ny herlig kveld. Det er mulig det blir en tur for å se Fet i morgen. Takk for all hjelp fra alle som bidrar slik at vi kan samle alle resultatene og oppdateringene. Dette fortjener alle interesserte rundt i fotballen på Romerike.