søndag 20. september 2015

Rømskog vant enkelt mot Åkrene

Åkrene kom til Setskauen med ni fotballspillere, pluss to som ikke har spilt på lenge. Det gikk som det gikk og Rømskog/Setskog vant 3-1.
Simen Aaserud scorer her 1-0-målet til Rømskog/Setskog over Åkrene (Foto: Espen Bråthen )
Skauingene tok en nødvendig seier i kampen om kvalikk til NM. Jeg trodde seieren skulle bli mye større og tippet 8-0 da jeg så Åkrenes lag. Kampen startet med et godt Rømskog-press, men de var altfor unøyaktige på den siste tredjedelen. Sju minutter ut i kampen kom den gode "gamle" Jøran Sandby/Torbjørn Dahlum Nilsen-varianten. Denne gangen med 15-åringen Simen Aaserud som Sandby. Den korte corneren ble spilt tilbake til Aaserud. Han dro av to mann langs 16-meteren og klistret ballen nede i hjørnet. En viktig scoring for hjemmelaget.

Heggedal legger opp?

Rømskog/Setskog fortsetter presset men er for unøyaktige, og de er litt uheldige. Og apropå uheldige. Kaptein Marius Heggedal gjorde et overraskende comeback etter kneskaden, men etter 23 minutter tråkket han feil og kneet ga etter.

- Nå er fotballkarrieren over, var Heggedals klare kommentar etter kampen. Han har en krevende jobb og er en entusiastisk jeger. Da trenger man et friskt kne.

Like etter Heggedals skade fikk Åkrene sin første sjanse. Raske Tony Baybutt lå hele tiden på bakerste mann, og truet rommet flere ganger i kampen. Den første sjansen var Håkon Berger først på og reddet hjemmelaget.

Ørjan Malnes vant denne duellen, og senere klinte han inn årets scoring (Foto: Espen Bråthen )
Årets scoring

Like etter halvtimen fikk se årets scoring på Setskog stadion. Ørjan Malnes dempet ballen på cirka 25 meter, og mens ballen var i lufta klinte han til med høyre. Ballen suste i motsatt kryss. Pål Solhaugen hadde ingen mulighet i Åkrene-buret. Fantastisk scoring. Men Solhaugen skulle ta det meste utover i kampen.

Omgangen ebbet ut med noen sjanser til Rømskog og en stor til Baybutt, men den reddet også Berger.

Åkrene står høyere i den andre omgangen, og etter fire minutter får de straffe. Den ekspederer Kristian Hexeberg i mål, foran overraskende hjemmesupportere. Ti minutter senere roer Dahlum Nilsen hjertebanken til hjemmesupporterne. Et skudd fra 20 meter går via en Åkrene-spiller og i mål. 3-1 til hjemmelaget. Noen minutter senere prøver Åkrene seg igjen. Thomas Christiansen fyrer av et godt skudd men Berger redder. Like etter header Andreas Lund i tverrliggeren.

Solhaugen var banens beste

"Veggen" Pål Solhaugen redder fra Dahlum Nilsen
De siste 15 minuttene er stort sett enveis-kjøring mot Pål Solhaugen. Rømskogs spillere står i kø, men Solhaugen er overalt. Den verste synderen var Hans Petter Bergquist som brant 3-4 gedigne sjanser. På overtid runder Baybutt Berger i Rømskogs mål, men skaut utenfor. Det endte dermed 3-1 til Rømskog/Setskog.

- Hadde vi hatt flaks kunne vi fått et poeng her, men det er selvfølgelig fortjent at Rømskog vant. Hadde de scoret på alle sine hadde de vunnet med ti mål, sa en sliten Patrick Ween etter kampen. Åkrenes mann har ikke spilt fotball på lenge, men nå var han nødt til knyte på seg skoa.

Årnes vant
I kveld, søndag, vant Raumnes & Årnes 3-2 over Skedsmo 2. Mats Hansen 2 og Kenneth Stokkebryn Jensen scoret for Årnes. Sebastien Lobmann scoret for Skedsmo 2. Årnes henger seg dermed på Rømskog i kampen om kvalikk til NM. Rømskog har 31 poeng og Årnes har 30 poeng.