mandag 12. oktober 2015

Aurskog-Høland knuste Skedsmo og er seriemester

Aurskog-Høland har stort sett ledet 4. divisjon i år. I kveld tok de det velfortjente seriemesterskapet hjem. De feide over Skedsmo 2 med 8-1 i kveldens seriekamp.
Det var stor jubel i Aurskog-Hølands garderobe etter at seriemesterskapet ble klart (Foto: Espen Bråthen )
I høstkulda på Bjørkelangen var det ingen tvil. Allerede fra start kjørte Aurskog-Høland på med høyt og full fart. Målene rant inn i starten. Kaptein Lars Kopperud styrte Martin Vestrengs gode frispark inn i mål ved bakerste stolpe. Så får Lars-Eirik Svardahl to gode muligheter, men banens desidert beste spiller bommet. Men han fikk målgivende på neste scoring. Han lobber over keeper men ballen var på vei utenfor. Ola Vestreng jaktet på ballen og stupte frem og dyttet ballen i mål etter ni minutter. Vestreng satte seg fast i nettet og kom seg ikke løs. Fint å få den gode vingen ned på jorda igjen. Ola var en av hjemmelagets beste spillere, og han har utviklet seg veldig. Spesielt i høst.

Jeg nevnte Svardahl. Etter elleve minutter slo han en strålende corner. Venstreback Joar Akselsen satte ballen i mål. Hans femte mål i år. Det samme som midtstopperduoen Kopperud og Haugen. De er farlige på dødballer.

Østengen og Svardahl

Det ble etter dette litt rolige. AHFK slapp opp presset litt, og det ble en del balltrilling. Bortelagets Christian Bjerkenes prøvde seg, men han var veldig anonym i denne kampen. Like etter halvveis viste spissduoen Østengen og Svardahl seg frem igjen. Sistnevnte spilte gjennom Østengen og han kriget inn ballen. Fem minutter senere spilte Stian Skjeggenes Lars-Petter Østengen alene med keeper, og han plasserte ballen i hjørnet med utsiden av foten. 5-0.

Deretter løp jentene og jeg i kiosk-køen. Taktisk fulltreff av oss. 150 tilskuere på Bjørkelangen ga lang kø i pausa.

Skedsmo starter den andre omgangen bedre. De skapte en god sjanse, men så starter Svardahl showet. Han leker med to mann før innlegget er perfekt til Østengen. Han takker og bukker og setter inn 6-0. Nå har spissen 26 seriescoringer. Det samme som i fjor.

Like etter kommer Svardahl igjen. Vips, bort med noen mann. Innlegget denne gang når ikke riktig spiller. Vestreng smeller ballen over like etter. I det 59. minutt kjører Skedsmo 2 en god kontring og Martin Fauske Evensen smeller inn en redusering.

Svardahl er best i 4. divisjon
Men, Svardahl er ikke ferdig for kvelden. Han har hatt mange målgivende i de siste kampene, men hans egen uttelling har vært svak. Med 20 minutter igjen får vi se en sjelden målfeiring når et lag scorer sitt sjuende mål. Etter fint forarbeid av Martin Vestreng satte Svardahl inn årets 24 scoring. Fem minutter senere setter innbytter Steffen Krogstad inn 8-1 etter fint forarbeid av Svardahl. Like før slutt scoret Svardahl en gang til, men dommerteamet så ikke at ballen var godt innenfor målstreken. Dermed ble det 8-1 og Aurskog-Høland er seriemester i 4. divisjon.

Hvittrøyene har nå scoret 108 mål, og har fire poeng til Lørenskog 2 før siste serierunde. De reiser til Fedrelandet for å møte Fet, og jeg tror AHFK gleder seg til at Fet skal stå æresvakt.

Gjelleråsen vant!
På Li kunstgressbane tok Gjelleråsen en meget viktig seier mot Eidsvold. De vant 3-1 etter scoringer av Sørensen, Bjørk og Ryden. Martin Rønning scoret for Eidsvold. Dermed er Fjellhamar på den siste nedrykksplassen med 25 poeng. Gjelleråsen har 28 og Skedsmo 2 har 29. I siste seriekamp møter Fjellhamar Nannestad og det burde bli tre poeng. Skedsmo 2 får besøk av Gjelleråsen. For et kjør dette blir på søndag.