tirsdag 22. mars 2016

Aurskog-Høland er klare for første runde i NM

For andre gang i historien, og for andre gang på tre år, er Aurskog-Høland klare for første runde i NM. De vant 4-0 over Grei, og nå venter vel Lillestrøm SK for hvittrøyene.

Aurskog-Høland jublet etter 4-0-seieren mot Grei i cupen. Lars-Eirik Svardahl (f.v), Ola Vestreng, Hans Christian Bergsjø, Bendik Vestreng, Steffen Krogstad og Martin Fjellheim jubler etter 2-0-scoringen (Foto: Espen Bråthen)

I 2014 endte Aurskog-Høland opp med Ull/Kisa i første runde, og røyk selvfølgelig der. Nå ønsker hele klubben at Lillestrøm SK tar turen til Høland stadion. Det er en nystartet klubb som har klatret fort opp i 3. divisjon, og de har det høyeste tilskuertallet på Romerike etter de tre øverste lagene Lillestrøm, Strømmen og Ull/Kisa. Klubben har kun lokale gutter, og på LSK venter hemnesingen Jørgen Kolstad som kan møte sine kamerater. Klarer NFF å fange opp dette tro?

I kampen mot Grei var det en jevnspilt førsteomgang. Hjemmelaget produserte de beste sjansene, men Grei hadde en god del ball uten å skape det helt store. For hjemmelaget hadde Martin Vestreng og Martin Fjellheim gode skuddmuligheter uten å få full uttelling. For Grei hadde den gode spissen Stig Haugseth et godt skudd som AHFKs sisteskanse Mathias Hoftvedt reddet godt. Hoftvedt hadde også en fin redning etter en corner i den første omgangen.

Som mot Raumnes og Årnes i forrige runde gikk AHFK ut i 100 da dommeren blåste igang andreomgangen. Det ga uttelling nå også. Eirik Haugen ble feid ned av en Grei-spiller etter et frispark, og kampens meget gode dommer Per Erik Haugen blåste straffe. Nye Hans Christian Bergsjø sendte keeper til venstre og ballen til høyre - 1-0 til hjemmelaget foran over 200 tilskuere på Høland stadion.

Bendik Vestreng jobbet godt på topp (Foto: Espen Bråthen )
Fem minutter senere slår Bergsjø et godt innoverskrudd innlegg. Steffen Krogstad hadde best spenst og headet ballen i nærmeste hjørnet. Vakkert, og 2-0 til hjemmelaget.I perioden etter denne scoringen tok Grei litt over kampen. AHFK ble litt for lave. Heldigvis for hjemmelaget gikk Grei-gutta sure. Stopper Hessen dytta Svardahl, som hadde herjet godt med de, langt ut i snøfonna. Klart gult kort til Hessen. Aurskog-Høland begynner å ta tak i kampen igjen, og de skaper et par gode sjanser før den tredje scoringen kommer.  13 minutter før full tid triller AHFK ball i hatt med Grei. Martin Vestreng vinner ballen høyt. Triller ut til Svardahl i bakrom. Spissen slår tversover til Ola Vestreng som dytter ballen i mål. Etter scoringen så man hvor viktig dette var for hjemmelagets spillere og tilskuere. God stemning.

Lars-Eirik Svardahl hadde en god dag på topp hos AHFK (Foto: Espen Bråthen)
Fem minutter på overtid setter Steffen Krogstad inn en stolperetur, og det endre 4-0 til AHFK.

Hjemmelaget vinner rett og slett på grunn av mye større vilje, og mer trøkk i spillet. Grei skal trille ballen i altfor stor grad, og de blir straffet med slikt spill. Til slutt bikker det over for et par av spillerne og de er heldige at de ikke får med seg et par røde kort på vei hjem til Oslo. Trener Sami Sakka har en jobb å gjøre før seriestart.

Hjemmelaget fikk en vekker etter forrige rundes kamp mot Raumnes og Årnes, og var tilbake i godt drag i kveld. Stopperduoen Lars Kopperud og Eirik Haugen har tatt et nytt steg, og det er veldig tøft å spille mot de. Det smeller hele tiden, og ingen tar de på fart lenger. Lars-Eirik Svardahl koste seg også i kveld, og stopperne er nok småsvimle i bilen på vei hjem. På midten legger også Martin Fjellheim ned mange kilometer.

Dommertrioen Per Erik Haugen, Jahn Eek Hansen og Brage Leinan fortjener også mye ros etter denne kampen. God forståelse og god dialog med spillerne.

Martin Fjellheim og Bendik Vestreng vil ha corner - fikk det ikke (Foto: Espen Bråthen )
Nå venter et spennende oppsett for AHFK. De er favoritter til å få LSK, og da blir det garantert en vanvittig fotballfest på Høland stadion - tipper 2000 tilskuere glatt.