torsdag 31. mars 2016

Trøen-dobbel senket Skedsmo

For en herlig fotballkveld. Målfester, fine scoringer og mye moro. Eidsvold Turns Martin Trøen senket Skedsmo, og FU/Vo vant etter ekstraomganger mot Skjetten.
Piotr Gawecki, Tomas Halvorsen og Martin Trøen godt fornøyde etter seieren mot Skedsmo (Foto: Espen Bråthen )

Onsdagen startet allerede klokken 18:15. Corsaen og jeg tok turen til Opakermoen for å se Fu/Vo mot Skjetten. Underveis lavet snøen ned, så angret sterkt på at jeg ikke tok med fullt vinterutstyr. Heldigvis ga snøværet seg, og fotballen tok over. Det ble 35 minutter av Fu/Vo-Skjetten før jeg reiste til Eidsvold og Eidsvold Turn - Skedsmo. Mer om FU/Vos avansement kommer i egen sak.

Jeg gledet meg stort til denne kampen. To lokalfotball-giganter. Begge rykket ned fra 2. divisjon de siste to årene. Jeg har også sett litt lite av Eidsvold Turn, og fått pes for det ref min topp 10-liste over de beste spillerne i 3. divisjon.

Trøen i farta
Her kom det også en rask scoring. Jon Erik Økland kontrollerte ballen fint på hjørnet av seksten. Innlegget var perfekt til Martin Trøen, som headet ballen i lengste hjørne. En meget god prestasjon. Trøen skulle vi se mye mer av denne kvelden.

Eidsvold Turn gikk ut i en skeiv 4-4-2 med Økland litt bak Trøen, og Gawecki ute til høyre. Det ga de rom bak Skedsmos noe stasjonære midtbaneduo Simen Rustadbakken og Kenneth Stovner. Dessverre for begge lag var de upresise i pasningsspillet i store deler av førsteomgangen. Skedsmo hadde mye ball, og Turn kontret.

Midtveis i omgangen tok Skedsmo mer over. Didrik Mostue begynte å finne ut av Turns forsvar, samt dyptliggende midtbanespiller Kristoffer Nordlie. Turn prøver å skjære av oppspillene til Mostue og lyktes med det i perioder. Helt til det 25. minutt. Da bruker Mostue musklene og tråkket seg gjennom og banket inn utligningen. Nå var Skedsmo høyt opp, og de styrte kampen. Duellene blir tøffere og tøffere, og spillerne klager vel mye på dommeren utover i kampen. Mostue måker ned Tran - helt reint. Rustadbakken og Tomas Halvorsen kaster seg inn i en duell du sikkert hørte til Opakermoen - selv om de var opptatt av ekstraomganger der.

På slutten av omgangen ypper Turn seg igjen med trioen Økland, Gawecki og Trøen.

Ni minutter ut i den andre omgangen smeller det fra Turn igjen. Et herlig angrep regissert av Økland og Trøen før Gawecki kaster seg inn i den duell med keeper og header ballen i mål. Klasse og innsats der av Turn.

Nå åpner heldigvis kampen seg igjen. Skedsmo stormer fremover og Turn kjører kontringer. Like etter scoringen er Trøen nok en gang på farten, men denne gangen redder Martin Bjørkeng fra spissen. En enda bedre redning fikk av Turns keeper Peter Rusina etter at man hadde spilt en time. Et godt frispark plukket keeperen oppe i hjørnet. Full kontroll.

Kristengård kledde av Mostue

Magnus Kristengård ga Didrik Mostue god kamp.
To minutter senere måtte derimot Rusina plukke ballen ut av målet. Kristoffer Langerud, som var kamprusten i kveld, stusset et frispark rett i en Turn-spiller, og ballen trillet i mål. 2-2 og vi på sidelinjen storkoste oss i kulden. En som også storkoste seg var Eidsvold Turns unge midtstopper Magnus Kristengård. Han plukket så og si ned Mostue i omgangen. Imponerende av den hengslete spilleren. Etter 65 minutter gjorde han derimot en juniorfeil da han slapp ballen forbi seg, men heldigvis for Kristengård klarte ikke Sander Wang å få med seg ballen. Etter det tok han ikke et eneste feil valg og trøkka til i duellene,

En som også trøkka til var Tomas Halvorsen. 18 minutter før slutt klinte han til fra 20 meter og ballen føyk inn i nettet. En herlig scoring. Skedsmo kaster inn Mergim Shurdhiqi og Christian Bjerkenes og prøver å skape litt mot slutten. Det er derimot Turn som får kampens siste scoring, og den kom med banens beste spiller, Martin Trøen. Han får ballen av Gawecki på høyresiden, trekker seg innover, og banker ballen i mål. En perfekt avslutning på en stor kamp av nummer ni på Turn.

Trøen var best. Kristengård nest best. Mostue best på Skedsmo. Skuffet over Skedsmos offensiv spill. Det er litt som i perioder i fjor. Det går for sakte i faser av spillet, og Turn plukket de lett opp. Turn med mye godt spill i perioder. Det går raskt fremover, og utnytter Økland og Trøen perfekt, selv om Økland var veldig opp og ned i kveld.

Dermed er blåtrøyene videre, og nå er det kanskje lov å drømme om et lokaloppgjør mot Ull/Kisa i 1. runde av NM.