onsdag 16. mars 2016

Unggutta reddet Aurskog-Høland i "krigen" mot Raumnes og Årnes

Aurskog-Høland spilte langt under sitt beste i cupkampen mot Raumnes & Årnes. Bortelaget hadde fortjent bedre, men to unggutter sendte hjemmelaget videre etter 1-0-seieren.

Det var tøffe dueller og god innsats mellom AHFK og R&Å. Unggutta Simon Hellesjø (lite bildet 1) og Ola Vestreng (lite bilde 2) reddet AHFK (Foto: Espen Bråthen)
Denne onsdagen var strålende i solskinnet, men da klokken bikket 19:00 forsvant sol, varme og alt forventet finspill. Dette var en knokkelkamp med to lag som slo altfor mye langt. Allerede etter to minutter kom den første lange. AHFKs keeper, Ahmed Jouini plukket ballen men på vei ned traff han bakhodet til Mads Hansen. Keeperen sprakk leppen og blodet fosset ut på kunstgresset. Etter en kort prat med han og keepertrener Rune Hoftvedt fikk man stablet han av banen. Jouini ville selv fortsette, men det var uaktuelt.

Ahmed Jouini gikk ned for telling med sprekt leppe, så blodet strømmet (Foto: Espen Bråthen)
Jeg snakket med "svigerfar", Runar Hagen, til Ahmed, og gutten er nå på AHUS for å ta bilder av tennene. Alt virker ok - heldigvis.

Simon Hellesjø
Inn kom helt uprøvde Simon Hellesjø. Hemnesingen har fått sine første økter med a-laget, og i følge han selv var pulsen høy nok da han kom inn. Det første Hellesjø gjør er å plukke ned et innlegg, og det ga han selvtillit utover i kampen. 16-åringen gjorde ikke en eneste feil, og viste stor styrke i feltarbeidet.

AHFKs unggutt nummer to var Ola Vestreng. Som alltid løper han mye og trøkker til - på godt og vondt. Ett minutt ut i den andre omgangen utnyttet han en svak inngripen av Årnes' keeper Felix Breivik. Vestreng rakk ballen, og satte den i mål fra veldig skrå vinkel.

Bortelaget var det førende laget i store deler av den første omgangen, men AHFK tok over på slutten av omgangen og skapte noen gode sjanser. Etter den tidlige scoringen i andre omgang førte Årnes spillet. AHFK slo for mye langt, og det ble plukket lett ned av gode Stian Linderoth-Jensen. På midten styrte Patrick Hansen og Sondre Fagerli mye av spillet for Årnes.

Målsjanser på slutten

Det var likevel hjemmelaget som skapte de største sjansene. Årnes var hakket for tamme på siste tredjedel, og stopperparet Lars Kopperud og Eirik Haugen stod som regel i veien - sammen med Simon Hellesjø. Raumnes og Årnes måtte stå høyere og de ga mye plass til Lars-Eirik Svardahl. Han burde scoret selv, og han burde fått målgivende da Bendik Vestreng brant en stor sjanse.

En stor sjanse brant også Sondre Fagerli. Seks minutter før slutt kom han alene med keeper, men dessverre for Fagerli fikk han ballen på høyra og han avsluttet over. Det skal være scoring.

Like før slutt skal AHFK avgjøre kampen med to gedigne sjanser for Svardahl og Steffen Krogstad. Felix Breivik reddet begge gangene med beina.

Dommer Eivind Bodding blåser av kampen, og hjemmelaget kunne juble for avansement. Raumnes og Årnes skal uansett være fornøyde med denne kampen. De ga alt og presset virkelig AHFK i denne kampen.

Mostue-show

På Skedsmo stadion var Skedsmo store favoritter mot Fet. Bortelaget hadde forberedt seg godt, og satte frimerke på toppscorer Didrik Mostue.

- Planen deres var veldig tydelig fra start. De lå lavt og satset på kontringer. De hadde frimerke på meg gjennom hele kampen. Planen var vel å ta ut meg og satse på at det var nok til at vi ikke kunne score, sier Didrik Mostue til Lokalfotballen. Det gikk ikke helt bra for det frimerket. Mostue scoret fire mål og hadde en målgivende. Nå går Mostue for et vanvittig personlig mål for sesongen.

- Min målsetting er å ha et målsnitt på ca to gjennom sesongen, sier målmaskinen. Det vil si 52 seriemål.....

Hvordan skal du klare det?

- Hehe! Allsidig spiller som ofte er i de riktige posisjonene. Jeg scorer både "lette" mål og kan gjøre ting helt på egenhånd, og har et meget godt lag bak meg, sier Mostue.

Christian Bjerkenes og Annthony Davies scoret de to siste målene i 6-0-seieren til Skedsmo over Fet.

På Jessheim stadion er det 2-1 til Hauerseter over Gjerdrum i andre ekstraomgang. Filip Hovland sendte Hauerseter i 2-1-ledelsen i det 99. minutt. Jeg oppdaterer når kampen er ferdig.

3-1 nå etter at Hovland scoret igjen. Hauerseter vant 3-1.