torsdag 31. mars 2016

Ekstraomganger måtte til for å skille Fu/Vo og Skjetten

Det ble en verdig oppfølger etter lagenes cupkamp i fjor. Det gikk til ekstraomganger, og Fu/Vo vant til slutt 5-3 over et hardarbeidende Skjetten.
Martin Skolbekken og Fu/Vo raget høyere enn Andreas Eriksen og Skjetten (Foto: Espen Bråthen)
Kampen i fjor huskes av mange. Dramatikk fra start til slutt i 90 minutter. Nå fikk man dramatikk i 120 minutter ettersom det stod 3-3 etter full tid.

Skjetten klinket til allerede fra startblokka. Et frispark ble godt slått av Andreas Castilla. Først smeller Stian Davidsen ballen i stange, før Robin Lindahl smeller inn returen. En sjokkstart for hjemmelaget. Preben Finstad gjorde alt han kunne for å utligne, men det gode skuddet smalt i stolpen og så i ryggen på keeper. Michael Tvinnerheim kastet seg rundt og reddet ballen til slutt.

Fu/Vo hadde mye ball, og prøvde å trille fra kant til kant for å doble mot backene til Skjetten. Ballen gikk litt for sakte så Skjetten holdt godt unna. Fu/Vo fikk sin utligning etter 25 minutter. Venstreback Marius Nordby klinket til på halvspretten fra 20 meter og ballen smalt i nettet. Skjetten ga seg ikke, og storscorer Andreas Eriksen ville være med. Han fikk ballen av spisskollega Lindahl og satte ballen i hjørnet. Nok en kalddusj for hjemmelaget, men Finstad likte ikke dette heller. Han spilte fri Kim Brenna, og spissen scoret - selvfølgelig. Like før pause presset Fu/Vo Jonas Kordahl foran Skjettens mål, og Kordahl satte ballen i eget mål. Pause.

Nerver på Opakermoen

Tidlig i den andre omgangen var Eriksen på farta igjen. Castilla spilte fri Eriksen. Han brøytet seg vei og utlignet for grønntrøyene. Nervene lyste ut av spillerne på slutten, så det ble ikke flere scoringer. Dermed var det klart for ekstraomganger på Opakermoen.

I ekstraomgangene ble to innbyttere helter for hjemmelaget. Først sendte Henning Torgnesskar Fu/Vo opp ledelsen, før Ole-Christian Moltzau avgjorde kampen like før slutt da Skjetten hadde sendt alle i angrep.

- Vi vinner fortjent over 120 min. Vi skaper mer enn Skjetten, men Skjetten er effektive og gode på den måten de spiller på. Vanskelig å komme under tidlig, men vi viser veldig god moral og kommer tilbake flere ganger, var Fu/Vos trener, Ørjan Heiberg, sin analyse etter kampen.

Kampplanen var som følger: - Vi skulle trøkke Skjetten og lyktes opp og ned med det. I tillegg ønsket vi å diktere kampen spillemessig, det syntes jeg vi klarer brukbart. Viktigst av alt i cupen er å gå videre, og det gjorde vi, dermed er jeg fornøyd, sier Heiberg til Lokalfotballen.

Dermed er Fu/Vo videre.

Flisa vant, dessverre, 3-1 over Hauerseter. Dermed er Aurskog-Høland, Eidsvold Turn og Fu/Vo videre av lagene fra Romerike.